پیش از این با تعاریف برند و برندینگ و اثرات آن بر کسب و کار آشنا شدید. برند در واقع مجموع تمام احساساتی است که مشتری بر اساس تعامل با شما، سازمان و یا محصول نسبت به شما دارد. برندینگ، فرآیند استراتژیک ساخت برند است.
استراتژی برندینگ
برندسازی یکی از ارکان مهم بازاریابی است. استراتژی برندینگ، یک برنامهی مشخص و بلند مدت در راستای رسیدن به اهداف تعیین شده است. این اهداف، باید هم راستا باماموریت، چشمانداز و ارزشهای سازمان باشند. پیادهسازی یک استراتژی برندینگ مناسب، تمام قسمتهای سازمان، رقبا و مشتریان را تحت تاثیر قرار داده و خط مشی کلی و جایگاه برند شما را در میان مخاطبان تعیین میکند.
هویت برند
هویت برند، همان چیزی است که سازمان میخواهد به کمک استراتژیهای بازاریابی و برندینگ، خود را آنگونه تعریف کرده و در ذهن مخاطب تثبیت کند. پیش از ایجاد هویت برند، باید پرسونای مخاطبان هدف خود را به خوبی شناسایی و دستهبندی کرده و در راستای رفتار، علایق، نیازها، نگرش، ویژگیهای دموگرافیک، چالشها، میزان درآمد و دیگر خصوصیات کلیدی آنان، همراستا با اهداف کلی کسب و کار، گام بردارید. در همین راستا، باید نام برند و شعارهایتان را انتخاب کنید. نام مناسب برند، میتواند برای تصمیمگیری مشتری مانند میانبر عمل کند.
لحن برند یا Tone of Voice، پرسونای برند و ویژگیهای بصری برند، هویت برند را میسازند. هویت برند باید هم راستا با با ماموریت، چشمانداز و ارزشهای سازمان شکل گیرد.
لحن برند یا Tone of Voice
لحن برند، چگونگی بیان مطالب و نوع ادبیات به کار رفته در تمام بسترهایی است که محتوا در آن انتشار مییابد. برای مثال، لحن برند میتواند شوخطبع یا جدی، رسمی یا خودمانی، مودب یا بیپروا و منطقی یا احساسی باشد. داشتن یک لحن برند مخصوص، یکی از نقاط تمایز شما با رقبایتان است. انتخاب کلمات مناسب در نوشتهها میتواند اثر بسیاری بر مخاطبان بگذارد.
پرسونای برند
پرسونای برند، تصویر کلی و شخصیتی است که شما در ذهن مخاطب ایجاد میکنید. پرسونای برند، مجموعهای از خصوصیات رفتاری، دیدگاهها و ارزشهایی است که یک برند در معرض نمایش قرار میدهد تا بتواند با مخاطبان هدف خود ارتباط برقرار کند. هدف از ایجاد پرسونای برند، برقراری ارتباط واقعبینانه، شفاف و قابل اعتماد با مخاطبان کلیدی کسب و کار شماست. ایجاد یک پرسونای برند مناسب، میتواند به اندازهای تاثیرگذار باشد که شما را به یاد شخص خاصی بیاندازد که کاملاً با خصوصیات وی آشنایی دارید. پرسونای برند، میتواند بر اساس خصوصیات رفتاری انسان، در دستهبندیهای متفاوتی قرار گیرد، اما میتوان از 5 دستهبندی عمدهی زیر برای پرسونای برند نام برد:
- صمیمی، دلسوز، مهربان و صادق
- پر هیجان، شاد و خلاق
- شایسته، لایق، تاثیرگذار، رهبر و قابل اعتماد
- با وقار، با پرستیژ و جذاب
- قوی، نیرومند و سرسخت
اگر از ساخت پرسونای برند غافل شوید، ممکن است پیام اشتباهی را به مخاطبان برسانید و سهم عمدهای از بازار را از دست دهید.
هویت بصری برند
هویت بصری برند، باید تداعی کنندهی شخصیت برند در ذهن مخاطبان باشد. ویژگیهای بصری برند، میتوانند تمایز بسیاری میان شما و رقبایتان ایجاد کنند. تمامی عناصر بصری برند، باید با یکدیگر هماهنگ و همراستا باشند تا برند در ذهن مخاطب تثبیت شود. از عناصر بصری برند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
طراحی لوگو، انتخاب رنگها، انتخاب تایپوگرافی، وبسایت، بروشورها و اوراق اداری، بستهبندی، پوشاک کارمندان و فضای داخلی شرکت، جینگل.
حضور در شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی بستر مناسبی برای دیجیتال مارکتینگ فراهم کردهاند. برندینگ میتواند به کمک شبکههای اجتماعی با سرعت بیشتری انجام شود. شناساندن هویت برند، جلب اعتماد مخاطبان و برقراری ارتباط مستقیم با آنها از جمله مهمترین مزایای استفاده از شبکههای اجتماعی است. انتخاب نوع این رسانهها، با توجه به پرسونای برند، پرسونای مخاطب، لحن برند و اهداف کلی سازمان، صورت میگیرد.
علاوه بر موارد فوق، در برندینگ، باید به نکاتی در بارهی تولید محتوا توجه کنید. داشتن ثبات رویه و لحن نسبتاً یکسان، سعی در تحت تاثیر قرار دادن مخاطبان و برانگیختن احساسات آنها، انعطاف پذیری و مشتری مداری، از جمله مواردی هستند که باید در این فرآیند مورد توجه قرار گیرند.
شرکت دیجیتال مارکتینگ ماکان، به شما در پیادهسازی بهترین استراتژی برندینگ کمک میکند.
منبع: آژانس دیجیتال مارکتینگ ماکان
:: بازدید از این مطلب : 408
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1